Skip to main content

Lego HQ

We were called in to refurbish this tired eighties courtyard garden at the headquarters building for Lego UK in Slough.

The area was dominated by red brick buildings, brick planters and tired, overmature shrubbery. The client favoured an oriental style scheme with the aim of making the area attractive and appealing for staff to use at lunch and breaktimes.

Red brick planters were clad in western red cedar with stone cappings and the central planter changed into a tiered water feature with low surround planmting - this was the original crane stabnd and could not be removed. Powder coated steel planters were positioned and planted with bamboos, Azaleas and grasses and the mass of block paving reduced with a groundcover of artificial grass - this is really very convincing.  

The garden includes automatic irrigation and garden lighting and the area is decorated with glacial boulder groups, bonsai elm trees and granite Japanese lanterns.The garden has been a huge success and is regularly used by the staff who rarely ventured in before. 

Courtard

View of the courtyard from the second floor

Water feature

A structural concrete plinth clad and adapted as a water feature

Informal seating

Outdoor sofas under a cedar pergola providing a relaxed breakout area

Raised planters

Refurbished raised planters using cedar, sandstone, sedum turf and maples

Bonsai

Dwarf Japanese elm bonsai on a living bed of flowering sedum turf
Plan of the garden
3d model of the proposed garden